Γιορτή & Παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 22/3 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.  Στην γιορτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από την β’ και γ’ γυμνασίου καθώς και από την Α’ Λυκείου, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Ιωάννη Κουτσουσίμο και την κα Μαρία Καπετάνου.


Κάθε εορτή, σχολική, προς μίαν Εθνική επέτειο ενσαρκώνει την επιμνημόσυνη δέηση των μετεχόντων προς όλους εκείνους, που από αγάπη παρέδωσαν το σήμερα στα χέρια μας.

Όχι για να μνημονεύουμε απλά το χθες και ν’ αναφερόμαστε σε ήρωες, ωραιοποιώντας τα πράγματα, αλλά πολύ περισσότερο για να μη ξεχνάμε ν’ αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας και του τόπου, στον οποίο υψώνουμε οίκους γενεών.

Έτσι, και αυτή η εορτή της 22ας του Μάρτη, δε θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Ποτέ, άλλωστε, σε μία τέτοια εορτή το ζητούμενο δεν είναι μία τέλεια και άρτια αναπαράσταση, αλλά η όρεξη των παιδιών ν’ αποδώσουν από τον χαρακτήρα τους, ένα ακόμη λιθαράκι στη δημιουργική και αέναη πνοή του τόπου, της ζωής και των απανταχού ανθρώπων.

Ιωάννης Κουτσουσίμος


Την Δευτέρα 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών/μαθητριών από τα σχολεία της Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης του Γαυρίου, με την συνοδεία της μπάντας του σχολείου μας, ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στο λιμάνι του Γαυρίου.

Στιγμές από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024


Μετά την παρέλαση μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετέχουν στον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου και της Άνδρου.

Και του χρόνου !