Γιορτή & Παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 η σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η γιορτή ξεκίνησε με την τελετή παράδοσης της σημαίας στην σημαιοφόρο Αθηνά Λουκρέζη, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου και την ανακοίνωση των ονομάτων των παραστατών από κάθε τάξη.

Από την Β’ Λυκείου η μαθήτρια Μαρία-Ανδριανή Καραμπεσίνη, από την Α’ Λυκείου η Μελιτίνη Μουστάκα, από την γ’ γυμνασίου η μαθήτρια Δέσποινα Αντώνογλου, από την β’ γυμνασίου η Θεοδώρα Κάρλου και από την α γυμνασίου η μαθήτρια Μαριάνθη Χατζηπαναγιώτη (κατόπιν κλήρωσης).

Η γιορτή συνεχίστηκε με την απονομή των Αριστείων – Βραβείων για τις επιδόσεις των μαθητών/μαθητριών την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Κατόπιν, διαβάστηκε το χρονικόν των γεγονότων, το οποίο υποστηρίχθηκε με υλικό που είχε να κάνει με λαϊκά στιχουργήματα της εποχής, με την τέχνη της γελοιογραφίας, των λαϊκών εικόνων και της φωτογραφίας. Ακούστηκαν επίσης ποιήματα, τραγούδια από τη χορωδία μας καθώς και αποσπάσματα από επιστολικά δελτάρια προπάππου μαθητή μας, ο οποίος είχε συμμετάσχει στον πόλεμο του 1940. Η γιορτή έκλεισε με ένα animation, έργο παλαιότερης μαθήτριας το οποίο παρουσίαζε συνοπτικά τα γεγονότα.

Την επιμέλεια της γιορτής είχε η φιλόλογος κα Στέλλα Στεφανή ενώ την χορωδία συντόνισε η εκπαιδευτικός  των γαλλικών κα Βιβή Μαστρονικόλα.

Θερμά συγχαρητήρια στις δύο συναδέλφους για το άρτιο αποτέλεσμα, και πολλά μπράβο σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την απονομή των βραβείων και τη γιορτή.

 



 

Την επομένη, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών/μαθητριών από τα σχολεία της Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης του Γαυρίου, με την συνοδεία της μπάντας του σχολείου μας, ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στο λιμάνι του Γαυρίου.

Στιγμές από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023