Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Η Β’ Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη κατά το διάστημα 30 Νοεμβρίου με 4 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής περιηγηθήκαμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και είδαμε τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης : το Λευκό Πύργο, τον πύργο του ΟΤΕ, τη Ροτόντα, τη ρωμαϊκή αγορά, το αρχαιολογικό μουσείο, το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και την Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθήσαμε αγώνα χειροσφαίρισης (χάντμπολ) γυναικών, μια πολύ σημαντική εμπειρία για τους μαθητές μας, καθώς το σχολείο μας διαθέτει ομάδα χάντμπολ και συμμετέχει στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες. Επιπλέον παρακολουθήσαμε θεατρική παράσταση στη Μονή Λαζαριστών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψή μας στη Βεργίνα, τον αρχαιολογικό της χώρο και το αρχαιολογικό της μουσείο, όπου οι μαθητές γνώρισαν από κοντά χώρους και αντικείμενα τα οποία είχαν διδαχτεί στην ιστορία.

Η εκδρομή μας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς οι εκπαιδευτικοί της στόχοι επιτεύχθηκαν, οι μαθητές πέρασαν πολύ όμορφα και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σεβασμό για όλες τις δράσεις που παρακολούθησαν και για όλους τους χώρους που επισκέφτηκαν.