Οι μαθητές του Λυκείου παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία “Φόνισσα” σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα

Την Παρασκευή 23 Φλεβάρη πήγαμε με το Λύκειο στη Χώρα, να παρακολουθήσουμε το κινηματογραφικό έργο “Φόνισσα”, το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο “κοινωνικόν μυθιστόρημα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα.
Αυτό που εντυπωσίασε ιδιαίτερα, ήταν το πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διάρκειας, συνάμα όμως και αρκετό, αποδόθηκε με τον καλύτερο τρόπο η ιστορία μίας γυναίκας που είχε να σηκώσει στις πλάτες της μία παράδοξη παράδοση για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, αλλά και την αποδοχή της ανορθόδοξης στάσης του άντρα.
Αμέσως μετά το τέλος της ταινίας, είχαμε την τιμή και τη χαρά να βρεθεί μαζί μας η σκηνοθέτης Εύα Νάθενα και να μας εξηγήσει τι την ώθησε να δημιουργήσει αυτή την ταινία, όπως και ποιο είναι πραγματικά το βάθος αυτού του συγγραφικού έργου, που διαφωτίζει μέχρι και σήμερα αρκετές πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας.
Ακόμα και κάποιοι μαθητές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους ν’ αναγνώσουν το συγκεκριμένο έργο ή και ότι θα άξιζε να το είχαν πράξει πριν την προβολή της ταινίας. 
Τέλος, δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά την Α.Μ.Κ.Ε. Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου, την κα Αναστασία Καβαλλάρη, την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου  και φυσικά την κυρία Εύα Νάθενα.