Πολιτιστικό Πρόγραμμα – “Μουσεία & έργα τέχνης”

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την φετινή χρονιά, το σχολείο μας προγραμματίζει Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα την εξοικείωση των μαθητών/τριών με τα μουσεία που φιλοξενούν έργα τέχνης, και στόχο την δυνατότητα να επισκεφθούν πινακοθήκες και να νοιώσουν από κοντά την χαρά που μπορεί να τους μεταδώσει η επαφή με την τέχνη.

Το πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης  Γυμνασίου και Α΄ τάξης Λυκείου και υλοποιείται εκτός του ωραρίου μαθημάτων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα συλλέξουν πληροφορίες για διαφορετικά καλλιτεχνικά κινήματα και έργα τέχνης και  θα προσεγγίσουν τις επισκέψεις σε χώρους τέχνης με έναν ευχάριστο τρόπο.

Συντονίστριες του προγράμματος είναι η κ. Ευγενία Κώτση και η κ. Στέλλα Στεφανή.

Στην προσπάθειά μας αυτή, που  θα ξεκινήσει την υλοποίησή της την ερχόμενη εβδομάδα και θα έχει διάρκεια 6 μηνών, αυτή την στιγμή έχουν δηλώσει συμμετοχή 16 μαθητές και μαθήτριες των δύο τάξεων.

Φιλοδοξούμε να συμπεριλάβουμε στη διάρκεια της υλοποίησης μια επίσκεψη μας σε σημαντικές πινακοθήκες του εξωτερικού (πιθανόν σε μουσεία του Μονάχου) για να θαυμάσουν τα παιδιά από κοντά διάσημα έργα τέχνης και να εφαρμόσουν ότι θα έχουν μάθει τους προηγούμενους μήνες.

Μετά την ολοκλήρωσή του, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί  σε ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση.