Συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες Λυκείων 2023 – 2024 στο άθλημα της χειροσφαίρισης (Handball)

Είχαμε όλοι τη χαρά το σχολείο μας να μετέχει στους Πανελλήνιους αγώνες Λυκείων 2023 – 2024 στο άθλημα της χειροσφαίρισης (Handball), με δύο ομάδες (αγοριών και κοριτσιών).
 
Στη Β’ φάση των αγώνων αντίπαλη ομάδα ήταν ο Ιαλυσός Ρόδου. Η ομάδα των αγοριών μας έχασε και δεν προχώρησε στη Γ’ φάση. Η ομάδα, όμως, των κοριτσιών νίκησε την αντίστοιχη ομάδα της Ρόδου, περνώντας στην επόμενη φάση, όπου και αναμετρήθηκε με την ομάδα του Καματερού.
Παρά την ήττα της ομάδας μας από μία ομάδα που έχει την εμπειρία των επαγγελματικών κατηγοριών στο άθλημα, επέδειξε άριστη συνοχή και αποδείχθηκε πως ακόμη και στα δύσκολα δεν εγκαταλείπει. Μέσα από αυτή την πορεία, η ομάδα των κοριτσιών ανακηρύχθηκε “νικήτρια Νησιών“.
 
Ωστόσο, οφείλουμε να διευκρινίσουμε, πως για αμφότερες τις ομάδες μας, η προσπάθεια δεν υπήρξε εύκολη, λόγω αρκετών αντιξοοτήτων, που εντέλει ξεπεράστηκαν. Το μεγαλύτερο, βέβαια, πρόβλημα ήταν και συνεχίζει να παραμένει η ανυπαρξία κλειστού γηπέδου Χάντμπολ και Μπάσκετ. Έτσι, αναγκαστήκαμε να προπονούμαστε στις αυλές των σχολείων (Γυμνασίου και Δημοτικού), καθώς και στο μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου.
 
Για την κάθε ενέργεια συμπαράστασης και σύμπραξης στην προσπάθεια αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
  1. Τον “ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ” Άνδρου: τον κύριο Βόσσο Ανδρέα, την κυρία Μαμάη Ιωάννα και την καρδιολόγο κυρία Ρηγάτου Αγγελική στον όμιλο ΥΓΕΙΑ. Χάρη στην αφιλοκερδή και πολύτιμη συνεισφορά τους, πραγματοποιήθηκε ο απαραίτητος καρδιολογικός έλεγχος 17 μαθητών/τριών μας, προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή τους στο σχολικό πρωτάθλημα.
  2. Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που φρόντισε για την αγορά της εμφάνισης και των δύο ομάδων. Μάλιστα, αυτές οι εμφανίσεις θα παραμείνουν στο σχολείο, ώστε να χρησιμοποιηθούν από τις επόμενες ομάδες στο μέλλον.
  3. Τον Σύλλογο Διδασκόντων, που μας διευκόλυνε στον προγραμματισμό των αναγκαίων προπονήσεων.
  4. Τον υπεύθυνο “Φυσικής Αγωγής” της ΔΔΕ Κυκλάδων Παντελή Νικολαΐδη για τη συνεργασία και τη φροντίδα που μας πρόσφερε.
Περισσότερο, φυσικά, θέλουμε μέσα απ’ την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτής της πορείας, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, οι οποίοι με αγάπη, αυτοθυσία, επιμονή και ενθουσιασμό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την εκπροσώπηση του σχολείου μας:
 
Αθανασίου Ιωάννης, Κιοράι Σαμπιάν, Λανέ Λουτεριάνο, Πέτσας Βασίλειος, Μούτσι Ματέο, Τουρχάνι Γκάμπριελ, Χαϊντάρι Κριστιάν, Χέλμης Δημήτριος, Λεμπέσης Παναγιώτης, Τρίμπαλη Φιλία – Στυλιανή, Μουστάκα Μελιτίνη, Βαλμά Αλεξία, Γιαννίση Ευαγγελία, Ζαλοκώστα Μαρία, Ζερβού Μαρία Άννα, Κολίτσα Αντωνία, Κολίτσα Γεωργία, Τουρχάνι Βασιλική, Μαγουλά Αικατερίνη, Πέππα Δήμητρα, Πέτσα Ειρήνη, Νασοπούλου Κωνσταντίνα, Λανέ Ευγενία.